Om

16 juni 2015

Fänkål

Gillar, gillar inte? Jag ä l s k a r! Det här är mitt bästa tillbehör med fänkål, så gott att du klarar dej fint utan fisk men jag serverade till tisdagens mandelfisk. Har jag lagt upp det här förut? Jag gitter inte leta, men det vore konstigt om detta är första gången jag delar receptet. Enkelt och urgott. Varsågoda!

Fänkål i ugn 


2 fänkål
1 dl torr vermouth, tex noilly prat
2 vitlöksklyftor
4 rejäla klickar smör
salt, vitpeppar

Ta bort "spröten" på fänkålen, ansa yttersta lagret. Spara dillvipporna om de är fina. Skiva fänkålen tunt,  lägg i ugnsfast form. Lägg i ev vippor. Skala vitlöken, dela i mindre bitar, ska inte pressas här. Salta - rejält, vitpeppar på om du gillar det, jag skippar oftast den. Häll över spriten och klicka över smöret. Täck formen med ett tillskrynklat bakplåtspapper. Skvätt på lite vatten. Baka i ugn på 225 grader cirka 40 minuter.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...