Spenatpaj
3,5 dl mix
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
100 g smör
2 msk vatten
2 msk lätt crème fraiche
2 påsar färsk spenat
2 rödlökar
3 msk pesto
salt, svartpeppar, nypa socker
2 dl riven ost
2 1/2 dl grädde
3 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
100 g smör
2 msk vatten
2 msk lätt crème fraiche
2 påsar färsk spenat
2 rödlökar
3 msk pesto
salt, svartpeppar, nypa socker
2 dl riven ost
2 1/2 dl grädde
3 ägg
Nyp ihop smör, husk, salt och mix. Rör ner vatten och crème fraîche och blanda snabbt ihop till en deg. Klä en form, ställ i kylen medan du gör fyllningen
Finhacka löken och fräs den i lite smör och olivolja. Krydda. Vänd i spenaten och rör om tills den sloknat. Klicka i peston, smaka ev av med lite mer salt.
Förgrädda pajskalet i 225 graders ugn i 10-15 minuter. Häll fyllningen i skalet, rör ihop äggstanningen och slå över. Spara lite av osten att strö överst. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter, tills fyllningen stannar och den har fin färg. Servera ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar