Om

23 november 2014

Buffékalas

Mamma fortsätter att firas och idag fick min lilla glutenfria paj gå på kalas och vara med på en stor buffé. Den behövde inte skämmas för sej.



Spenatpaj 


3,5 dl mix
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
100 g smör
2 msk vatten
2 msk lätt crème fraiche

2 påsar färsk spenat
2 rödlökar
3 msk pesto
salt, svartpeppar, nypa socker

2 dl riven ost
2 1/2 dl grädde
3 ägg

Nyp ihop smör, husk, salt och mix. Rör ner vatten och crème fraîche och blanda snabbt ihop till en deg. Klä en form, ställ i kylen medan du gör fyllningen 

Finhacka löken och fräs den i lite smör och olivolja. Krydda. Vänd i spenaten och rör om tills den sloknat. Klicka i peston, smaka ev av med lite mer salt. 

Förgrädda pajskalet i 225 graders ugn i 10-15 minuter. Häll fyllningen i skalet, rör ihop äggstanningen och slå över. Spara lite av osten att strö överst. Grädda pajen ytterligare 20-25 minuter, tills fyllningen stannar och den har fin färg. Servera ljummen. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...