Om

1 september 2014

vilken överraskning

Häromdagen överraskade en god kollega med fika till kaffet på jobbet. Glutenfri fika. Endast glutenfri och ingen annan fika! Hurra för den va? Idag fick jag receptet.



Morotstårta


3 dl rivna morötter (cirka 150 g)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl glutenfri mjölmix (125 g)
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 dl solrosolja
smör och kokos/pofiber till formen

Glasyr


100 g färskost
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform. Skala och riv morötterna, vispa ägg och socker pösigt. Blanda mix med övriga torra ingredienser och rör ner i äggvispet. Tillsätt morötter och olja. Häll smeten i formen, placera på plåt i nedre delen av ugnen och grädda 35-45 minuter. Låt svalna i formen. Vispa ihop glasyren till allt är blandat och den är slät och fin. Bre glasyren på den kalla kakan, hacka mandel och strö över. Vi fick solrosfrön då vi inte får servera nötter på jobbet. Gott var det hursomhelst!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...