Om

22 september 2014

sakta

Sakta, sakta börjar det lugna sej runt mej. Sakta. Om hörnet väntar semester och jag vill så gärna orka lite mer än att ligga utschasad i en solstol. Jag fortsätter därför att ta det lite varligt med mej just nu. Men man ska ju "bjuda kroppen på nått gott så att själen har lust att bo i den", så lite bakning tog jag mej tid till igår. För första gången på riktigt länge...


Äppelkaka med toscatäcke


2 ägg 
1 1/2 dl socker
1 tsk fiberhusk
2 1/2 dl mjölmix
1 tsk bakpulver
60 g smör
1 dl mjölk
2 stora gröna äpplen
2 msk socker 
1 tsk kanel

Tosca

3/4 dl mandel 
3/4 dl kokosflakes
75 g smör
1 1/2 dl socker
1 msk mjölk
1 msk mjölmix

Smält smöret till kakan, späd med mjölk och ställ åt sidan att svalna lite. Blanda mix med bakpulver och fiberhusk. Vispa ägg och socker pösigt, häll i mix- och smörblandningarna. Häll i smord och bröad form med löstagbar kant. Skär äpplena i klyftor. Krydda med socker och kanel och stick ner i smeten. Grädda på 175 grader 25-30 minuter. 
Smält smöret till toscan tillsammans med socker, kokos och finhackad mandel. Pudra i mjölmix och koka ihop till en tjock kola under omrörning. Späd till sist med mjölken. Bred toscan över den varma äpplekakan, höj ugnsvärmen till 250 grader och grädda sedan ytterligare cirka 10 minuter. Servera kakan ljummen med glass, grädde eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...