Om

7 september 2014

Gris eller ko?

Häromdagen blev jag bjuden på pulled beef. Supergott och ett lite annorlunda recept mot det jag tidigare testat på pulled pork. (Recept på det hittar du här). Vare sej du väljer gris eller ko duger den här maten fint som söndagsmiddagsmys. Jag har haft en galet hektisk vecka och orkade inte ens tänka på att göra eget bröd idag - det fick bli tortillabrödfavoriterna från Ica idag. 

Pulled beef


1 1/2 kg högrev
3 dl rökig bbq-sås
10-12 körsbärstomater
2 msk oregano
3 tsk spiskummin
1-2 tsk paprikapulver
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda de torra kryddorna. Blanda vin och bbq-sås, pressa i 2 klyftor vitlök. Skölj och torka av köttet. Skala lök och resten av vitlöken. Gnid in köttet med kryddorna. Häll olivolja i ugnssäker gryta (med lock) och lägg i köttet. Klyfta lök och vitlök och lägg runt om tillsammans med tomaterna. Häll över vinsåsen. Sätt på locket och ställ i grytan i ugnen och låt stå cirka 6 timmar. Servera med bbq-sås, grönsaker och tortillabröd. Och massor av koriander!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...