Pulled beef
1 1/2 kg högrev
3 dl rökig bbq-sås
10-12 körsbärstomater
2 msk oregano
3 tsk spiskummin
1-2 tsk paprikapulver
4 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk olivolja
2 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda de torra kryddorna. Blanda vin och bbq-sås, pressa i 2 klyftor vitlök. Skölj och torka av köttet. Skala lök och resten av vitlöken. Gnid in köttet med kryddorna. Häll olivolja i ugnssäker gryta (med lock) och lägg i köttet. Klyfta lök och vitlök och lägg runt om tillsammans med tomaterna. Häll över vinsåsen. Sätt på locket och ställ i grytan i ugnen och låt stå cirka 6 timmar. Servera med bbq-sås, grönsaker och tortillabröd. Och massor av koriander!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar