Om

7 september 2014

Och så lite äppelpaj

Äpplekakepaj? 

3 dl mjölmix
½ dl råströsocker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk fiberhusk
150 g smält smör (blev nog för mycket, ja)

3 äpplen

50 g smör
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 dl farinsocker

Frågade tjejerna om de ville ha paj eller mjuk kaka till äpplena. PAJ! Ok, snodde ihop den här, men vete 17... Det blev gott, men inte paj. Och inte kaka heller. Tur att vi inte är så kräsna... 


Vill du testa, och förhoppningsvis lyckas bättre än jag, så nyper du ihop "pajdegen" och förgräddar den i 10 minuter på 175 grader. Skiva äpplena tunt och lägg fint på degen. Blanda ihop toppingen och klicka på. Höj värmen till 210 grader och grädda ytterligare 20 minuter eller tills äpplena är mjuka och pajkakan har fin färg.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...