Brödbullar med extra salt 14-16 st
1 msk fiberhusk
2 msk mörk sirap
2 msk mörk sirap
2 tsk salt
6 dl fingervarmt vatten
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
Grov och fin mix
flingsalt
Lös upp jästen med salt och sirap, slå över vattnet. Vispa i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Häll i linfrön och solrosfrön och mix tills det "känns bra". Jag orkade inte mäta upp utan bara hällde i... det har inte hänt sedan vetemjölstiden tror jag! Men det brukar väl bli ungefär 500 g sammanlagt om inte jag minns fel.
Låt jäsa under duk i bunken i 1 1/2 timme. Klicka ut på plåtar med hjälp av en sked. Här smakade jag lite på degen och tyckte att den kändes väldigt osalt. Jag strösslade därför över lite flingsalt på bullarna. Grädda i 200 grader varm ugn i 20-25 minuter.
flingsalt
Lös upp jästen med salt och sirap, slå över vattnet. Vispa i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Häll i linfrön och solrosfrön och mix tills det "känns bra". Jag orkade inte mäta upp utan bara hällde i... det har inte hänt sedan vetemjölstiden tror jag! Men det brukar väl bli ungefär 500 g sammanlagt om inte jag minns fel.
Låt jäsa under duk i bunken i 1 1/2 timme. Klicka ut på plåtar med hjälp av en sked. Här smakade jag lite på degen och tyckte att den kändes väldigt osalt. Jag strösslade därför över lite flingsalt på bullarna. Grädda i 200 grader varm ugn i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar