Här får man alltid den läckraste salladen |
Squashgratäng 4 p
1-2 squash
100 g köttfärs
1-2 gula lökar
2-4 pressade vitlöksklyftor
1 kartong krossade tomater
1 tsk oregano eller timjan (eller varför inte en av varje)
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl grädde
rikligt med riven ost
ev lite örtsalt
Fräs färs och finhackad lök i lite smör/olivolja. Häll i tomater, vitlök, buljongtärning och kryddor. Låt puttra under lock på svag värme 20-25 minuter.
Skölj squashen. Hyvla den på längden och varva i ugnsfast form med köttfärssåsen. Späd med grädde mellan varven. Avsluta med lite grädde och mycket ost. Gratinera i 225 grader i ungefär 25 minuter tills gratängen har fin färg. Och voilà! Ytterligare en lasagnevariant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar