Om

14 april 2013

söndagsbröd






Mums, det här brödet blev verkligen jättegott, segt och lite grövre. Känns som om jag kan leva på det ett bra tag framöver.

Grova tekakor 10 st


1/2 pkt jäst (röda paketet som vanligt)
1 1/2 tsk salt
1 msk brödsirap eller honung
5 dl vatten
1 msk fiberhusk
3 msk ströfibrex
1 dl mjölk
1 paket Sempers grov mix
1/2 dl solrosfrön

Smula ner jästen med salt och sirap i bunke. Låt smälta lite, lös sedan upp i kallt i vatten, rör ner fibrex och fiberhusk och låt stå 10 minuter. Häll i mjölk, mjölmix och solrosfrön och arbeta degen väl i maskin cirka 5-6 minuter. Låt jäsa 1 1/2 timme under duk. Degen blir som vanligt väldigt kladdig, men jag har märkt att brödet blir mycket godare med mindre mix, det är väl värt mödan att kleta lite med smeten. Klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till högarna med mjölig sked eller hand. Värm ugnen till 200 grader varmluft, kanske 250 grader vanlig, och grädda 15-20 minuter.  Låt svalna utan bakduk för frasigare yta.


Nu ut och leta efter de här!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...