Om

7 april 2013

long time no see-pizza

Det var riktigt länge sedan vi bakade pizza hördes från bak i bilen på hemvägen igår. Jamen då är söndagsmiddagen klar. Jag vet att jag lagt upp receptet på bloggen tidigare, men om ni inte orkar leta kommer det här igen:

Bästa pizzadegen


20-25 g jäst
1 tsk salt
2 dl fingerljummet vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver

Smula ner jästen i en bunke, salta och låt stå medan du värmer vattnet. Lös upp jästen, blanda i fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Häll i mjölmix och olja och arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Till sist i med bakpulvret, se till att det blandas ner ordentligt i degen, inte mer. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Under tiden fixar du såsen. Hemlagad tomatsås blir såklart godast, men vi hade en burk pastasås i kylen, den duger gott.
Dela den kletiga degen i två delar. Det går lite lättare att forma den om du doppar händerna i lite mjölmix. Platta ut direkt på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar. Grunda med tomatsås och lägg på valfri topping. Idag blir det rökt skinka, mozzarella och squash. Grädda i 180/225 grader (varmluft/vanlig) i 15-20 minuter. Klart när osten börjar bubbla och få färg.






Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...