Tekakor av bästa fluffiga sort 12 st
25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
2 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 dl glutenfria havregryn
1 tsk bakpulver
6 1/2 dl mjölmix
Smula ner jästen i en bunke, salta och låt lösa upp. Värm vatten och mjölk till 37 grader och häll ner i bunken. Häll också ner sirap, olja, fiberhusk och havregryn. Vispa runt och låt svälla i 10 minuter. Häll i mjöl och bakpulver och låt gå i maskin i 10 minuter. Strö ev över lite extra mjöl, låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Klicka ut degen med hjälp av mjölade skedar på bakplåtspappersklädda plåtar. Smörj in händerna med olja och platta ut till runda kakor. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
Grädda i 250 grader varm ugn cirka 8 minuter.
Klicka ut degen med hjälp av mjölade skedar på bakplåtspappersklädda plåtar. Smörj in händerna med olja och platta ut till runda kakor. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter.
Grädda i 250 grader varm ugn cirka 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar