Om

14 april 2014

halv åtta hos oss





Efter att ha njutit av väder och vind samlades vi igår kväll i vår stuga för att äta middag. Det är mysigt när vi är många, men i ett litet kök och med begränsade råvaror, så krävs lite planering. Den lokala ICA-affären är hyfsat välsorterad men en del ingredienser tog jag med hemifrån. Jag bjöd på den här smarriga grytan.

Fläskfilégryta 8 p


2 fläskfiléer, putsade och skurna i mindre bitar
1 tsk rosmarin
3 msk kalvfond
1/2 burk soltorkade tomater, cirka 8 st
1/2 buske basilika
5 dl matlagningsgrädde
1/2 burk crème fraiche
1/2 liten burk urkärnade kalamataoliver
1-2 tsk chiliflakes
salt, peppar efter smak

Bryn köttet i omgångar, lägg över i en större gryta. Häll på fond, kryddor, matlagningsgrädde och soltorkade tomater skurna i strimlor. Låt puttra i10-15 minuter tills köttet ä genomstekt. Strö över oliver och strimlad basilika och servera med ris eller potatiskyftor. Resterna åt förresten frk Julie och jag till lunch idag, med spaghetti. 




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...