Om

6 juli 2013

god morgon!

Lagom till semestern kommer sommarvädret hit till västkusten. Underbart! Måste fira med frukost på altanen.

Vaniljscones med fikon 8 st (Risenta)


4 1/2 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 krm salt
75 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
6 torkade fikon
1 tsk vaniljpulver


Sätt ugnen på ugnen 225 grader. Blanda  mjöl, bakpulver, socker och salt med smör skuret i mindre bitar. (Jag orkar inte montera hela matberedaren för detta, jag kör hellre ner händerna). Hacka fikonen. Häll i mjölk och fikon och blanda ihop allt till en kladdig deg. (Här är kanske läge att ta till en sked). Klicka ut åtta scones på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Servera ljumma med lite färskost. Godast i sommarsol på altanen...






Men varning, de smulade jättemycket. Nästa gång ska jag testa med lite fiberhusk i degen och se om inte det blir bättre.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...