Om

6 juli 2016

Våra sommarbullar


Första dagen på semestern och regnet vräker ner. Såklart! Vad är bäst när det regnar? Vara inne och baka! Såklart fyller vi frysen med sommarbullarna.

Pizzabullar 45 st


Deg

1 pkt jäst
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 msk vit baksirap
1/2 tsk salt
150 g smör
1 1/2 dl kesella eller naturell yoghurt
cirka 1,9 liter mjölmix

Fyllning

Du kan såklart fylla med vad du vill. Just idag hade vi i kylen:
2 paket bacon
3-4 dl riven ost med god smak
tomatsås (ketchup och tomatpuré ihoprört med olivolja funkar)
2 paket fetaost
blandade färska örter som timjan, oregano och basilika
1 ägg till pensling

Smula ner jästen, salta, häll över mjölken och rör tills jästen löst upp. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Blanda ner rumsvarmt smör, kesella och det mesta av mixen (spara cirka 1 dl till utbakning). Arbeta kraftigt i maskin cirka 10 minuter. Gör under tiden i ordning fyllningen.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. (Den här degen är underbar att jobba med. Så härligt att kunna sätta i händerna och knåda loss!) Dela i två delar och kavla ut varje bit till en stor rektangulär platta. Bred på tomatsås, strössla över bacon, smula över fetaosten. Strö på cirka hälften av den rivna osten. Örter på.

Rulla ihop varje degplatta från långsidan och skär sedan i 3-4 cm stora bitar. Lägg dem i bullformar och sedan på plåt. Täck med bakduk och låt nu jäsa 1 1/2 till 2 timmar.Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över resten av osten och grädda mitt i ugnen 12-14 minuter. Låt svalna under duk så att de inte blir torra.







Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...