Om

20 mars 2016

Lång time no nothing

Ärligt talat så bakar jag inte alls just nu, därav tystnaden. Igår fick jag i alla fall lite inspiration och som vanligt vill jag inte kopiera ett recept rakt av utan vill gärna testa att vrida till det lite på mitt sätt. Det här är ett lchf-bröd och det kan bli knepigt i konsistensen tycker jag. Miss June gillar det oftast inte. För att det inte skulle bli för "omelettigt" bytte jag därför ut 150 g keso mot mjöl. I skåpet fanns rismjöl och majsmjöl, jag blandade dem. Det blev riktigt bra. 

Keso- och fröbröd 


350 g keso (500 g för lchf)
cirka 1 dl majs-, bovete-, rismjöl eller vad du gillar (eller uteslut för lchf) 
4 ägg
1 nypa salt
1 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön 

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggen, blanda ner frön och keso. Blanda mix med salt, husk och bakpulver och rör till jämn smet. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna, i ett tunt lager. Grädda mitt i ugnen i 18 - 20 min. Låt svalna på plåten och skär i portionsbitar. Går som vanligt fint att frysa det bröd som inte går åt på bakdagen. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...