Havrefrallor med dadlar och nötter 16 st
8 torkade, skivade dadlar
25 g jäst
8-9 dl fingerljummet vatten
8 dl havremjöl
2 1/2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl psylliumhusk
1 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl hackade valfria nötter
Lägg dadlarna i blöt i 1/2 dl ljummet vatten i 5 min. Smula ner jästen, häll på lite mer vatten och lös upp jästen. Häll i resten av vattnet och övriga ingredienser. Låt gå i maskin 3-4 minuter tills allt är väl blandat. Blir degen för torr, späd med lite mer vatten och ytterligare en skvätt olja. Klicka upp degen på bakpappersklädda plåtar med hjälp av mjölad sked. Låt jäsa i rumsvärme i 1 1/2 - 2 timmar. Grädda på 175 grader cirka 20 minuter.
2 kommentarer:
Men så tråkigt att du inte mår bra!! Var in på bloggen häromdagen och undrade just vart du tagit vägen, om du fastnat där i Grekland!? Hoppas att du snart ska må bättre. Bakning är absolut en förträfflig terapi - i synnerhet om de blir så goda som dina ser ut att vara. Sköt om dig!
Tusen tack för omtanken Kjersti! Sakta ska det väl vända. Bakning hjälper! Kram!
Skicka en kommentar