Helt dött i köket är det såklart inte, vi lagar mat och äter glatt fortfarande. Mest den här supergoda müslin.
Bästa müslin
1 liter glutenfria havregryn
1 dl kokosfett
1 dl honung
1-2 msk kokossocker (eller låt bli om du tycker att sötman från honungen räcker)
1 tsk vaniljpulver
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
2 msk krossat linfrö
2 msk chiafrön
1 - 2 dl hackad mandel
1 dl torkad frukt eller bär, tex blåbär, tranbär eller aprikoser
1 dl rostade kokoschips
Häll havregrynen i en stor bunke tillsammans med frön, kokosflingor, vaniljpulver och mandel. Blanda runt. Smält kokosfettet tillsammans med honung och kokossocker och häll över grynblandningen. Häll upp på plåt och rosta i 175 graders varm ugn i 25-30 minuter. Rör runt några gånger under tiden, så att flingorna blir jämnt rostade. Müslin blir knaprig när den svalnar. Låt svalna på plåt och strö över torkade bär och kokoschips. Förvara i lufttät burk.
Variera gärna genom att byta ut mandel mot andra nötter du gillar. Vaniljpulvret kan bytas ut mot ett par msk kakao - chokladmüsli är också gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar