Om

22 september 2015

frukost, lunch, mellis och kanske middag

Den här hösten, med mer jobb än någonsin och med ändringar i familjen, har inte precis hållit liv i min kreativa låga som brann litegrann i somras. Jag älskar ju att baka och laga mat, men jag orkar inte riktigt just nu. Jag har tidigare lovat att den här bloggen inte ska vara dåligt samvete eller full av bortförklaringar, så det låter jag bli.

Helt dött i köket är det såklart inte, vi lagar mat och äter glatt fortfarande. Mest den här supergoda müslin.

Bästa müslin


1 liter glutenfria havregryn
1 dl kokosfett
1 dl honung
1-2 msk kokossocker (eller låt bli om du tycker att sötman från honungen räcker)
1 tsk vaniljpulver
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
2 msk krossat linfrö
2 msk chiafrön
1 - 2 dl hackad mandel

1 dl torkad frukt eller bär, tex blåbär, tranbär eller aprikoser
1 dl rostade kokoschips

Häll havregrynen i en stor bunke tillsammans med frön, kokosflingor, vaniljpulver och mandel. Blanda runt. Smält kokosfettet tillsammans med honung och kokossocker och häll över grynblandningen. Häll upp på plåt och rosta i 175 graders varm ugn i 25-30 minuter. Rör runt några gånger under tiden, så att flingorna blir jämnt rostade. Müslin blir knaprig när den svalnar. Låt svalna på plåt och strö över torkade bär och kokoschips. Förvara i lufttät burk.  


Variera gärna genom att byta ut mandel mot andra nötter du gillar. Vaniljpulvret kan bytas ut mot ett par msk kakao - chokladmüsli är också gott!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...