Baconochkantarellpaj
3 dl glutenfri mjölblandning (jag använde Finax idag)
1 krm salt (eller lite till)
100 g smör (inte margarin, det är konstig plast och annat i - använd smör)
1 dl kesella (jag hade lättkesella hemma och det gick fint)
1-2- msk vatten
Hacka ihop mjöl, salt och smör i matberedare (eller för hand för all del) och tillsätt kesella och vatten lite i taget. Tryck ut i pajform och förgrädda i 225 grader, 10-12 minuter.
1 paket bacon
100 g kantareller (jag vägde aldrig mina men på ett ungefärsisådär)
1 bananschalottenlök
Stek baconet krispigt. Spara fettet och stek kantarellerna och finhackad lök tills vätskan kokat bort och svampen fått lite färg.
Salta och peppra. (Jag älskar svartpeppar och använder aldrig vitpeppar, var lite försiktig med saltet med tanke på baconet).
Lägg baconkantarellpyttet i pajskalet och slå över äggstanning:
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar, ev timjan
1 dl riven ost (jag tog Prästost)
Och skjuss in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Vi åt sallad med fetaost och tomater till - mums!
2 kommentarer:
Hej! Vilken fin blogg du har gjort. Lycka till!
Tacksnälla!
Skicka en kommentar